fertő-tó Páratlan természeti értékekkel várja a kirándulókat Magyarország nyugati kapujában a Fertő-tó. Különleges látványt nyújtanak a nagy kiterjedésű nádasok, a nyílt vízfelület, a tóparti szőlőskertek. A Fertő–Hanság Nemzeti Park védettségét élvező tájon pezsgő vízparti élet zajlik kora tavasztól késő őszig.

Valóságos paradicsom a víz és a szél szerelmesei számára a Fertő-tó, amely számos kikapcsolódási és sportolási lehetőséget kínál. Még néhány hét, s a téli álom után újraindul a tavon a sétahajózás, a kikötőkből több társaság is szervez kirándulásokat. A Fertő-tavi körút során megismerhetjük a tó élővilágát és történetét, gyönyörködhetünk a nádassal szegélyezett part csodás látványában. Akik csak rövidebb időt szeretnének a vízen tölteni, kihajózhatnak az egykori Fertő-tavi határponthoz, az ínyencek pedig a pannon konyha remekeivel színesített két és fél órás programon vehetnek részt.


A horgászszezon a Fertőn egész éven át tart. Nyáron a hagyományos, télen a lékhorgászat nyújt kellemes kikapcsolódást. Horogra akadhat itt réti csík, süllő, fertői nyurgaponty, vagy akár angolna is. Nyaranta szinte egymást érik a sportesemények a tó környékén a vitorlásversenyektől a Fertő-tó-átúszásig. A Balaton-átúszás "kistestvéreként" emlegetett verseny mezőnye évről évre népesebb, a versenyzők az ausztriai Mörbischből (Fertőmeggyes) indulva teszik meg a 3,8 kilométer hosszú távot.
Mindemellett a Fertő-part is számos vonzerővel csábít. A mintegy 35 kilométer hosszú kerékpárút a környék szinte valamennyi fontos látnivalóját érinti: a sarródi Kócsagvárat, a fertődi Esterházy-kastélyt, a fertőszéplaki tájházakat és lámpamúzeumot, a nagycenki Széchenyi-kastélyt, a fertőrákosi kőfejtőt. A programkínálatra sem lehet panaszunk, hiszen pezsgő kikapcsolódást nyújt a Fertő-party számos könnyűzenei előadóval, a hagyományőrző Mithrasz-fesztivál vagy a fertőrákosi Wagner–Liszt Fesztivál komolyzenei műsoraival.

Tudta-e?
Hogy a Fertő-táj különleges építészeti emlékeit, a tó nádövezetét, egyedülállóan gazdag növény- és állatvilágát a 2001-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította?

Linkajánló
http://www.utazunk.hu
http://www.fertorakos.hu
http://www.ferto-hansag.hu
http://www.museum.hu/fertoszeplak/lampamuzeum

Forrás:
http://www.itthonotthonvan.hu/cikk.php?id=2476


http://utazasimagazin.lap.hu
http://muzeumshop.lap.hu
http://dia.lap.hu
http://fekete-feher-foto.lap.hu
http://fenykepezogep.lap.hu
http://foto.lap.hu
http://kalvaria.lap.hu
http://kolostor.lap.hu
http://kulturalis-ut.lap.hu
http://legifoto-konyv.lap.hu
http://magyarfotos.lap.hu
http://telepulesformak.lap.hu


© Civertan Stúdió Budapest (Társblog: www.civertan.blogter.hu)